Aikataulu- ja lippumuutokset kesäliikenteen alkaessa

04.05.2018

Kesä tuo mukanaan paljon muutoksia. Kuten kaikki olemme huomanneet Suomen bussiliikenteessä on ollut myllerryksiä viime vuosien aikana. Vanhojen liikennelupien eripituiset siirtymäajat poistuvat Valkeakosken alueellakin tämän kevään ja kesän aikana lähes kokonaisuudessaan.
Uusi lainsäädäntö ei salli nykymuotoista seutulippua, minkä vuoksi se poistuu valikoimista. Tilalle tulee uusia lipputuotteita.


Linjat 51 ja 53

Vanha linja 52 loppuu ja vuorot siirtyvät ajamaan moottoritietä. Vanhalle Lempääläntielle jää 53, jonka reitti muuttuu Ruskea-ahteen sijaan Ideaparkin kautta ajavaksi palaten Kuljusta takaisin vanhalle tielle. Aikataulu on laadittu siten, että Ideaparkin pysäkille vaihtoyhteys linjalta toiselle.

UUDISTETUT AIKATAULUT VOIT KATSOA TÄSTÄ

Vaihtomatkustajat

Muiden kuin kausilipulla kulkevien vaihtomatkustajien (käteinen/sarjakortti) tulee mainita kuljettajalle määränpäänsä vaihtolipun saamiseksi ennen lipun leimausta.
Linja 53 ajaa aina Ideaparkin kautta ja linjan 51 vuorot muutamia aamun ensimmäisiä ja illan viimeisiä vuoroja lukuunottamatta. Aikatauluissa ja ko. vuorojen linjakilvissä on lisätunnisteena plus-merkki (51+ ja 53+) .

Uudet lipputuotteet

Valkeakosken ja Tampereen välille tulee kaksi erilaista lipputuotetta. Ne ovat KOSKILIPPU (keskustasta keskustaan) ja PÄTKÄLIPPU (Vkoski - Lakalaiva). Uudet liput hankitaan ensimmäisen kerran Matkahuollosta maanantaista 21.5. alkaen.
Vanha seutulippu kelpuutetaan maksuvälineenä juhannukseen saakka, eli juhannuksen jälkeisenä maanantaina 25.6.2018 Etelä-Pirkanmaan seutulippu ei enää käy maksuvälineenä Tampereen vuoroissamme. Vanha seutulippu kannattaa ladata viimeisen kerran viikon 21 aikana, koska tämän jälkeen ladatuista lipuista osa ajasta jää käyttämättä.
Vain Nysse-alueella matkaavien lippuihin ei tule muutoksia. Valitettavasti KOSKI- eikä PÄTKÄLIPPUIHIN ole mahdollista enää hankkia lisänä “Nysse-palikkaa”, koska tällaisen luomiseen ei lippujärjestelmän ylläpitäjän taholta löytynyt toivottua tahtotilaa.

Lippujen hinnat

Käteisellä matkustettaessa hinnat pysyvät ennallaan.

Valkeakoski – Tampere:

 • 30 päivän liput:
  •  Koskilippu 175 €, kelpaa koko matkalle Valkeakoski-Tampere välillä linjoilla 51 ja 53.
  • Pätkälippu 155 €, kelpaa Nysse-alueen B/A vyöhykkeiden rajalle/lta saakka, eli Valkeakoski – Lakalaiva välillä linjoilla 51 ja 53.

HUOM! 30 päivän lippu on henkilökohtainen.

 • 44-matkaa/90 päivää (eli 44 matkaa, jotka ovat voimassa 90 päivää myyntihetkestä):
  • -Koski44 200 €
  • -Pätkä44 170 €

HUOM! 44/90 liput eivät ole henkilökohtaisia eli sillä voi maksaa myös kaverin matkan.

Valkeakoski – Akaa:

 • 30 päivän lippu: 155 €
 • 44-matkaa/90 päivää: 170 €

HUOM! Seutulipun kelpoisuus Akaan vuoroissa jatkuu vielä tämän kesäkauden.


Vaikka matkakorttien hinta nousee, niin se kannattaa heti huomioida omassa verotuksessa työmatkavähennyksien muodossa.
KELA:n tukemat koulumatkakortit kelpaavat edelleen kuten Matkahuollon 22- ja 44-matkaisten vuosilippujenkin kelpoisuus.

TIEDOTE 17.5.2018:

Paunun pikavuorot kelpuuttavat myös uudet lipputuotteet

Samalla lipulla enemmän

Maanantaina 21. toukokuuta Matkahuoltoihin tulee myyntiin uudet liput Tampereen ja Valkeakosken väliseen bussiliikenteeseen. Etelä-Pirkanmaan seutulippu poistuu käytöstä ja sillä voi tehdä matkoja enää juhannukseen asti. KOSKIlippu on tarkoitettu koko matkavälille ja PÄTKÄlippu Lakalaivan ja Valkeakosken väliseen matkustamiseen.

Lähes 40 vuoroa kellon ympäri

Valkeakosken Liikenteen vuorojen lisäksi uusilla KOSKI- ja PÄTKÄ-lipuilla voi matkustaa myös Väinö Paunu Oy:n pikavuoroissa Valkeakosken kaupunkialueen ja Tampereen välillä. Paunun pikavuoroissa kortin leimauksen lisäksi peritään yhden euron suuruinen pikalisä. Vuorotarjontaa yhdellä ja samalla lipulla on siis lähes 40 vuoroa käytännössä kellon ympäri. Paunun pikavuorot käyttävät pikavuoropysäkkejä. Paunun vuoroilla voi hyödyntää Palmurinteen pysäkkiä.

- Haluamme tällä yhteistyöllä (Paunun kanssa) löytää uusia asiakkaita varsinkin työmatkaliikenteeseen, taustoittaa Valkeakosken Liikenteen talouspäällikkö Ville Laurell.

- Yhteensä meillä on vuoroja viikon jokaisena päivänä lähes 40 suuntaansa. Poikkeuksellisiakin työaikoja tekeville bussitarjonnan riittämättömyys ei ole enää syynä olla nousematta nopeiden vuorojemme kyytiin, säestää Väinö Paunu Oy:n varatoimitusjohtaja Jarmo Paunu.